Tablet webhsop

Tablet Webáruház, Tablet webshop Blog

Tablet Webáruház, Tablet webshop Blog

Gyakori kérdések: mennyire használható ma egy régebbi iPad?

2020. október 08. - Asztali Számítógép

Az iPad termékvonalat rendszeresen frissíti az Apple, így elég sok modell közül lehet választani. A régebbi készülékek szoftveres támogatását egy idő után itt is megszünteti a cég, így a használhatóság szempontjából fontos, hogy azok milyen iOS-verzióig frissíthetőek, és hogy a korábbi iOS-verziókat használva milyen korlátozásokkal kerülünk szembe.

Ebben a cikkünkben a teljesség kedvéért az első iPadtől kezdve, az egyes készüléktípusokra vonatkozóan szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat a régebbi készülékek használhatósága kapcsán. Az egyes készülékek használhatósági értékelése ugyanakkor teljességgel szubjektív, és nagyban függ a felhasználási körülményektől és elvárásoktól.

Általános tudnivalók

Appok kompatibilitása

Sok alkalmazás esetén előfordul, hogy noha az adott iOS-verzión elfut az app egy régebbi verziója, az azt kiszolgáló szerveres háttér már nem működik, vagy mint ahogyan az például a Facebook esetén van, az oldal egyszerűen visszautasítja a régi klienst, így az gyakorlatilag működésképtelen. Ezzel általában nem lehet mit tenni, ilyen esetekben a webes felületek általában továbbra is használhatóak, de ezt alkalmazása válogatja. (Az alábbi készülékek esetén említett appok csak példaként szerepelnek, a teljesség igénye nélkül.)

Egy adott app korábbi verzióját iOS 4-es rendszertől kezdődően már odaadja az App Store, de csak akkor, ha azt az adott Apple ID-val korábban már letöltöttük. Ha még sosem töltöttük le az adott appot, akkor az iTunes 12.6.3-as változatában a számítógépen töltsük azt le, majd ezután már az iPaden is mennie kell. Ha egy adott alkalmazásnak sosem volt olyan verziója, ami kompatibilis lenne az általunk használt iOS-verzióval, akkor azt még ezzel a trükközéssel sem tudjuk letölthetővé tenni rá. Szintén fontos kiemelni, hogy a régebbi verziók letölthetőségét az adott app fejlesztője tudja engedélyezni, illetve letiltani, tehát előfordulhat, hogy a régebbi verziót mégsem fogjuk tudni letölteni.

A csak 32-bites binárissal rendelkező alkalmazások nem futnak az iOS 11-en. Tehát ha ilyen régi appot használunk, amit a fejlesztője nem frissített 64-bitesre, akkor ne frissítsünk iOS 11-re.

Akkumulátor állapota

Minél öregebb egy készülék, annál valószínűbb, hogy az akkumulátora már elhasználódott, és messze nem nyújtja azt, amit új korában. Egy iPad esetén 1000 töltési ciklusig legalább az eredeti kapacitás 80%-át meg kell őrizze az adott akkumulátor. Az akku állapotának ellenőrzésére használható például a Coconutbattery vagy az iBackupBot.

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletwebaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr8716232078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása