Tablet webhsop

Tablet Webáruház, Tablet webshop Blog

Tablet Webáruház, Tablet webshop Blog

Gyakori kérdések: mennyire használható ma egy régebbi iPad?

2.rész

2020. október 08. - Asztali Számítógép

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb iOS-verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják

Egyes speciális esetekben, például jailbreakelt készüléken visszatehető korábbi verzió, de ez inkább csak a régebbi készülékekre igaz, és ott sem minden esetben

Készüléktípusonkénti tudnivalók

Első generációs iPad

Az első generációs iPad még 2010-ben jelent meg, ráadásul annak idején a csak az iPadre elérhető iOS 3.2 futott rajta, ami nem sokkal tudott többet, mint az iPhone-okra elérhető 3.1.3. A legnagyobb lépést a 4.0 megjelenése hozta, amiben a multitasking is elérhetővé vált, így az iPad lényegesen használhatóbb lett, mint előtte.

A készülék legnagyobb problémája ugyanakkor, hogy mindössze 256MB RAM van benne, emiatt az egyes alkalmazások sok esetben kiléphetnek.

Az első generációs iPadre elérhető legfrissebb iOS-verzió a 5.1.1, így használhatóságát tekintve az iPhone 3G és a 3GS között helyezkedik el az iOS-verzió miatt.

A beépített alkalmazások közül a YouTube már nem működik, Safariból használható, ugyanakkor a Safarinak több weboldal megjelenítésével gondja lehet.

A készüléken az App Store odaadja az adott app készüléken futó iOS-verzióval kompatibilis változatát, már persze csak akkor ugye, ha az appból volt ilyen. Ha egy app eleve nem létezett például az iOS 6.0 előtt, akkor abból nem lesz olyan verzió sem, amit le tudnánk tölteni az 5.1.1-re.

Wi-Fi-ből a 802.11a/b/g/n szabványokat támogatja, tényleges GPS chipset pedig csak a mobilinternetes verzióban van. A mobilinternet esetén maximum a 3G-t támogatja, és a bele tett SIM csak adatforgalomra használható, mobilhívásokra nem.

Mindezek mellett a piacon még adott esetben megtalálható, első generációs iPadeknek az akkumulátora is általában már elöregedett, ezért napi használatra általában már csak megkötésekkel érdemes számolni velük. Az akku cseréje az iPadek esetén meglehetősen körülményes a ragasztott érintőüveg használata miatt, már ha egyáltalán lehet találni még hozzá megfelelő akkut, illetve az alkatrész-ellátottsága is kérdéses.

A készülék már nem javasolt mindennapos használatra, főleg mert csak 256MB RAM-mal rendelkezik. Mindezektől függetlenül ebook-olvasóként, emailezésre, internethasználatra, vagy egyszerűen élő képkeretként legtöbbször még gond nélkül használható, maximum gyakrabban kell feltölteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletwebaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1816232090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása