Tablet webhsop

Tablet Webáruház, Tablet webshop Blog

Tablet Webáruház, Tablet webshop Blog

Hogyan válasszak magamnak táblagépet?

2.rész

2020. október 08. - Asztali Számítógép

 

  1. Melyik operációs rendszert válasszam?

Az Apple IOS operációs rendszere kétségtelenül az egyik legjobban kezelhető és leginkább felhasználó barát platform a világon. Mindemellett pedig kiváló összhangban van a hardware-el, tehát egy gyorsan kezelhető, gördülékeny rendszert kapunk. Munkahelyi használatra kiváló választás lehet, hiszen rendkívül megbízható és gyors, különösen az új modellek esetében, amelyek már a 10-es verziót használják. Viszont otthoni felhasználásra, filmnézésre, zenehallgatásra tökéletesek a lényegesen olcsóbb android tabletek közül válogatnunk, elsősorban a középkategóriából. Az A10-es Levono tablet például egy kiváló választás lehet erre a célra. A Windows operációs rendszerrel rendelkező táblagépek elsősorban inkább a laptopot helyettesítő eszközök esetében kerülhetnek számításba.

 

  1. Tartalom és applikációk

Mind a három operációs rendszer esetében lehetőségünk van alkalmazások ezreinek a hozzáféréséhez. Mi a különbség? Az IOS rendszert használó eszközök esetében az Apple Store-on keresztül tudunk különböző programokat letölteni magunknak, amely az amerikai nagyvállalat szigorú ellenőrzése alatt áll. Pozitívum, hogy így kevesebb eséllyel tölthetünk le olyan programot, amely vírust tartalmazhat, negatívuma, hogy így valamiképp korlátolva van a letölthető alkalmazások száma. Az Androidon lévő Google Play ezzel szemben applikációk millióit ajánlja nekünk, de koránt sem olyan biztonságos a letöltés, mint az Apple bolt esetében. Amennyiben Windows operációs rendszert választunk, használhatjuk a Windows Storet, ahonnan szintén letölthetünk bármit, amire szükségünk van.

 

  1. CPU

A processzor felel azért, hogy minél gyorsabban tudjunk böngészni a táblagépünkön, okostelefonunkon. A magok száma az esetek nagy részében még nem okoz szignifikáns teljesítménynövekedést, alapvetően abban segít nekünk, hogy egyszerre több szálon tudjunk dolgozni a készüléken. (multi-tasking ) Az Apple az A szériás processzorokat használja a táblagépeiben. ( A7,A8,A9,A10 ) Az X jelölés az adott processzornak a fejlettebb verzióját jelenti. A számok növekedésével egyre jobb és jobb CPU-t kapunk. Az Android esetében nem csak a magok számára, hanem a processzor órajelére is nagy figyelmet kell fordítanunk, hiszen minél nagyobb Ghz-en dolgozik, annál gyorsabb és hatékonyabb lesz az eszköz. A Windows tabletek esetén, természetesen az Intel I szériás chipjeivel találkozhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletwebaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1616232044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása