Tablet webhsop

Tablet Webáruház, Tablet webshop Blog

Tablet Webáruház, Tablet webshop Blog

Hogyan válasszak magamnak táblagépet?

2020. október 08. - Asztali Számítógép

Az okostelefonok monopol helyzete miatt tény, hogy egyre kevesebben érezzük szükségét a tablet vásárlásnak. Ennek ellenére a munkánk vagy az utazás szempontjait követve, sok esetben elegendő a táblagép is, nincs szükség rá, hogy a laptopunkat magunkkal hurcoljuk. Kijelenthetjük, hogy vannak olyan élethelyzetek, ahol nem feltétlen merül fel az igény a laptop használatára, de szeretnénk az okostelefonnál nagyobb képernyőjű eszközön dolgozni, szórakozni, böngészni. Otthon is lényegesen kényelmesebb rajta internetezni, mint az okostelefonunkon vagy a laptopunkon. Tehát bőven van potenciál a táblagépek használatában, csak meg kell találni azt az eszközt, amire valóban szükségünk van. Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk, ha új tabletet szeretnénk vásárolni? Melyek azok a specifikációk vagy nézőpontok, amelyek leginkább fontosak egy ilyen eszköznél? Cikkünkben összegyűjtöttük nektek azokat a tételeket, melyeket mindenképpen érdemes mérlegelni a vásárlás előtt. Melyek is ezek? Lássuk a listát!

 

  1. Átalakítható vagy hagyományos táblagépet szeretnénk

A piacon számos olyan tablettel találkozhatunk, amelyeknek egyértelmű célja, hogy a laptopunkat helyettesítsük vele. Sőt találkozhatunk olyan laptopokkal, amelyek alapvetően tabletként is funkcionálnak, ha a helyzet úgy kívánja. ( Lenovo Yoga ) Mindemellett pedig olyan eszközöket is vásárolhatunk, amelyekhez csatlakoztatható billentyűzet, ezzel is megkönnyítve a munkát. Nem árt figyelembe vennünk, hogy pontosan mire is szeretnénk használni. Amennyiben az otthoni böngészéshez keresünk táblagépet az okostelefonunk helyett, fölösleges méregdrága, átalakítható eszközt vásárolnunk. Ha a számítógépünket vagy a laptopunkat szeretnénk helyettesíteni vele, és tárgyalásokra vagy utazáshoz is magunkkal vinnénk, érdemes elgondolkoznunk rajta, hogy egy komolyabb eszközt választunk. Ezzel lényegesen könnyebbé tehetjük a munkánkat és a szórakozási lehetőségeink is megnövekedhetnek.

 

  1. A méret a lényeg

Nagy általánosságban elég széles skálán tudunk válogatni a különböző kijelző méretekből. A legtöbb táblagép a 7-10 colig terjedő kategóriába tartozik, de természetesen van lehetőségünk ennél sokkal nagyobb képernyőjű eszközt is vásárolni. Ilyen például a Samsung Galaxy View tablet a maga 18,7 colos méreteivel. Amennyiben egy kisebb mobil tabletet szeretnénk, amelyet gyakorlatilag bárhová magaddal vihetünk jó választás lehet egy iPad mini. A 10 colos tabletek harmóniában vannak a hordozhatósággal és a produktivitással egyaránt, de valamivel több helyet kell szorítanunk nekik. Mindemellett messze nem az a kategória, amelyet kényelmesen tudnánk akár egy kézzel is használni, de kétségtelenül még a kompaktabb eszközök csoportjába sorolhatóak. A nagyobb képernyő méret jó választás lehet otthonra, ahol nem kell a helyigény vagy az egykezes használat kapcsán kompromisszumot kötnünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletwebaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr3916232034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása