Tablet webhsop

Tablet Webáruház, Tablet webshop Blog

Tablet Webáruház, Tablet webshop Blog

Hogyan válasszak magamnak táblagépet?

3.rész

2020. október 08. - Asztali Számítógép

 

  1. RAM

A tabletek memóriája abban az esetben lehet fontos szempont számunkra, ha kifejezetten erős gépet igyekszünk megvásárolni. Alapvetően az Android és az Apple memória „kiosztása” egyszerű. Minél erősebb processzort és drágább tabletet vásárolsz, annál több memóriát fogsz kapni hozzá, amely szintén növelheti a teljesítményt. Szerencsére adott kategórián belül harmóniában állnak egymással a különböző specifikációk, ezért nem kell különösebb hangsúlyt fektetnünk a memóriára, kivéve, ha egy laptopot szeretnénk helyettesíteni táblagépünkkel. Általánosságban 2GB memória elegendő a hétköznapi használatra.

 

  1. Tárhely és bővíthetőség

Az átlagos táblagépek tárterületét körülbelül 8 és 128GB között lehet megállapítani. Ezek azok a készülékek, amelyek még kifejezetten táblagépnek tekinthetőek inkább, mint mobil munkaállomásnak. Még céges levelezésre és különböző dokumentumok tárolására sem kell feltétlen megvennünk a legnagyobb tárhellyel rendelkező eszközt. (Különösen, ha a dokumentumok nagy részét drive-ban vagy egyéb kollaborációs felületen tároljuk.) Ajánlott azonban legalább egy 32GB-os táblagépet vásárolni, hogy semmiképp se szenvedj hiányt a tárhelyből. Természetesen itt is érvényben van az az irányelv, hogy arra vásároljunk többet, amire alapvetően szeretnénk használni. Otthoni böngészéshez, online filmnézéshez teljesen értelmetlen lenne nagy tárterülettel rendelkező eszközt vásárolnunk, hiszen úgysem használjuk ki.

 

  1. Akkumulátor teljesítmény

Következő szempontunk szintén nagy megfontolást igényel, és komoly jelentőséggel bír. Mivel a tablet kényelmének a lényege a mobilitás így mindenképpen nagy hangsúlyt kell fektetnünk rá, hogy olyat válasszunk, amely megfelelő ideig állja a terhelést. A Lenovo Yoga, talán az egyik legjobban teljesítő táblagépnek tekinthető, de ne felejtsük el, hogy ez már a komolyabb kategória. Összességében elegendő odafigyelnünk arra, hogy 7 óránál kevesebb készenléti idővel rendelkező táblagépet már ne vásároljunk, hiszen magunknak fog kellemetlenséget okozni, hogy nem tudjuk megfelelően kihasználni a készülék alapvető előnyeit.

 

  1. Pontosan mire is fogjuk használni?

Ahogy korábban többször kitértünk erre a szempontra, nagyon fontos eldöntenünk, hogy milyen területen fogjuk használni. Amennyiben szeretnéd a munkádhoz használni, mindenképpen ajánlott egy erősebb stabilabb modell kiválasztása. Jó döntés lehet az iPad Air, a Google Nexus vagy a Samsung Galaxy tabletek. Ha kifejezetten játékhoz választanánk ki, szintén szükségünk lesz egy erősebb konfigurációra, tehát kiváló választás lehet egy Nvidia Shield táblagép. Általános otthoni használatra, amely magában foglalja a böngészést, emailezést és az egyszerűbb műveletek elvégzését, szinte kivétel nélkül minden táblagép alkalmas lehet, itt egyedül talán a kijelző mérete lehet releváns számunkra.

A bejegyzés trackback címe:

https://tabletwebaruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1716232046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása